Benkova Rezidence

Magazín o bydlení

Rezidenční bydlení

Řekneme-li „rezidenční bydlení“, vytane nám na mysli snad luxusní byt, umístěný ve velmi atraktivní a dopravně dobře dostupné lokalitě, navíc s moderním interiérem a špičkovým vybavením. Pokud jsou i vaše představy takové, mají k realitě vlastně velmi blízko. Právě takto by se totiž rezidenční bydlení dalo charakterizovat. V dřívější době byli s rezidenčním bydlením spojováni výlučně movití zákazníci, ale zejména během posledních let se velmi často přibližuje nárokům většinové poptávky.


Developerské projekty, zaměřující se na rezidenční bydlení, obvykle skýtají moderně architektonicky zpracovanou stavbu, například v podobě bytového domu, která se může pochlubit celou řadou výhod, kterými klasická nabídka bydlení ani z daleka nedisponuje. Jaké to jsou? Například recepce, díky níž je zajištěna bezpečnost domu, kromě toho mnohdy také soukromé wellness, posilovna, bazén či fitness centrum. Jako celek může rezidenční bydlení mnohdy připomínat hotel. K samozřejmostem rezidenčních bytů patří i skvělá dopravní dostupnost a kompletní občanská vybavenost.

Rezidenční bydlení bývá také často cílem investice přebytkových peněz, která se coby vklad do reality bezesporu vyplatí, a to nejen vzhledem ke vzrůstající inflaci, která nehrozí pouze České republice, ale většině evropských států. Rezidenční byty je tak možné koupit a dále pronajímat za účelem zisku, a zároveň mít své finance uložené právě v realitě.

Vybavení rezidenčního bydlení sleduje nejmodernější trendy, které splňují nároky i nejnáročnějších zákazníků, a proto se v rezidenčních bytech běžně setkáte s kvalitními materiály, podlahami z masivu, ekologickými okny, luxusními kuchyňskými linkami a moderními designy koupelen. U typických staveb obvykle můžeme sledovat tendenci co nejvíce na materiálech a vybavení ušetřit, což u rezidenčního bydlení nesmí nastat. Velmi často se můžeme setkat s rezidenčním bydlením v podobě nízkoenergetických a pasivních staveb, které mezi světovými trendy patří mezi horkou novinku, a které si získaly velkou oblibu.

Rezidenční bydlení v Praze

Rezidenční byty najdeme v hlavním městě hned v několika lokalitách. Jedná se o developerské projekty, splňující všechna hlavní kritéria na luxusní bydlení a jedná se například o projekty:

Rezidence Dívčí Hrady – byla dokončena v listopadu 2011 a nachází se v Praze 5. Dispozičně jsou byty uzpůsobeny spíše rodinám s dětmi, ale splňují i nároky klientů vyžadujících atypické bydlení.

Rezidence Korunní – nachází se v Praze 10, Vinohradech a stavba má čtvercový tvar s vodní plochou uprostřed. Součástí stavby jsou také ateliéry a projekt samotný je tvořen třemi novostavbami – Villa, Boulevard a Industrial.

Rezidence Kavčí Hory v Praze 4 je koncipována taky, aby noví majitelé měli kouzelný výhled na historické jádro Prahy. Stálá recepční služba zde dohlíží na bezpečnost majitelů bytů, kteří mohou využívat mj. i vlastní fitness centrum. Všechny byty jsou mimořádně prostorné a důkazem toho je fakt, že i nejmenší z bytů disponuje svou vlastní terasou. K prosvětlenosti bytů přispívají celoprosklená okna s venkovními žaluziemi.

Rezidence Moderna slibuje atraktivní lokalitu 15 minut chůze od Pražského hradu, v těsné blízkosti Divoké Šárky a Stromovky. Jedná se o budovu z přelomu 30. let 20. století, která stylově zapadá do Art Deco. Dispozičně je projekt víc jak rozmanitý, nabízí byty od 1+1 až po 105 m2.

Benkova Rezidence

Psychologie domova: Jak prostředí ovlivňuje náš duševní stav

Prostředí, ve kterém žijeme, má zásadní vliv na naše duševní zdraví a pohodu. Barvy jsou jedním z klíčových prvků ovlivňujících naše emoce a nálady v domácím prostředí.

Energetická úspornost ve vašem domě: Zelené technologie pro každodenní bydlen

Zelené technologie se stávají nedílnou součástí moderních domácností s ohledem na udržitelnost a snižování spotřeby energie.

geosan development